Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 2 záznamů.  Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Obchodní a kulturní specifika Saudské Arábie
Bendová, Kateřina ; Müllerová, Františka (vedoucí práce) ; Karpová, Eva (oponent)
Tato bakalářská práce se zabývá kulturními a obchodními specifiky Saúdské Arábie. Hlavním cílem mé bakalářské práce je charakterizovat Saúdskou Arábii po stránce ekonomické, kulturní a obchodní. První kapitola se věnuje základním charakteristikám Saúdské Arábie, konkrétně geografickým podmínkám, demografickým údajům, státnímu zřízení, právnímu systému země, státním znakům, členství ve významných mezinárodních organizacích a praktickým informacím. Ve druhé kapitole se zabývám ekonomickou charakteristikou Saúdské Arábie. Analyzuji základní makroekonomické ukazatele a jednotlivé hospodářské sektory. Dále se zaměřuji na zahraniční obchod Saúdské Arábie, včetně obchodu s Českou republikou. Třetí kapitola je věnována saúdskoarabské kultuře, jejím nejvýraznějším rysům a obchodnímu jednání. Zahrnuje kulturní dimenze dle Geerta Hofstedeho, podkapitolu zabývající se náboženstvím, způsobem života a postavením žen v arabském světě. Ve čtvrté kapitole jsou uvedeny rozhovory, které mi poskytli zástupci českých společností, které již vstoupily na saúdskoarabský trh.
Produktivita v sektoru služeb v ekonomice ČR
ŠVÁBOVÁ, Michaela
Tato bakalářská práce se zabývá rozborem produktivity práce a kapitálu v sektoru služeb v ekonomice ČR. V této práci je také provedena analýza vývoje produktivity v jednotlivých odvětvích a sektorech národního hospodářství. Při výpočtech produktivity se vycházelo z hrubé přidané hodnoty v %. Na základě zjištěných výsledků vývoje produktivity práce a kapitálu v terciálním sektoru, byly zjištěny tempa růstu PP a PK u komerčních služeb, u nichž se posuzoval stejný nebo odlišný vývoj produktivity. Další součástí této práce je posouzení závislosti vývoje produktivity v terciálním sektoru s celkovým vývojem produktivity v ČR, které bylo provedeno pomocí regresní a korelační analýzy.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.